Workshop Φωτογραφίας Τοπίου, 10-11 Οκτωβρίου 2019

Διάρκεια: 2 μέρες, 1 νύχτα

Το Ζαγόρι είναι μια περιοχή φυσικής ομορφιάς στην Ήπειρο. Περιλαμβάνει 2 Εθνικά πάρκα, ποτάμια, ορεινές λίμνες, πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακά χωριά με φιλικούς ανθρώπους και εξαιρετικό φαγητό.
Ακολουθήστε μας στο 2ήμερο Φωτογραφικό Σεμινάριο Τοπίου σε αυτό το υπέροχο μέρος στις 10-11 Οκτωβρίου. Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία αυξάνοντας παράλληλα τις φωτογραφικές σας ικανότητες και το φωτογραφικό σας αρχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ WORKSHOP

Οι αρχές Οκτωβρίου είναι η ιδανική περίοδος για να επισκεφτούμε το Ζαγόρι. Η φύση είναι γεμάτη χρώμα καθώς τα δέντρα ντύνονται με τα φθινοπωρινά τους και ο καιρός δεν είναι τόσο κρύος επιτρέποντας μας να μένουμε έξω όσο επιθυμούμε, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε όμορφες εικόνες.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες σας να βγάλετε όμορφες εικόνες. Ξέρουμε καλά την περιοχή και θα σας οδηγήσουμε στις πιο όμορφες τοποθεσίες του πάρκου στην σωστή ώρα της ημέρας. Θα είμαστε δίπλα σας προσφέροντας υποστήριξη και καθοδήγηση σε οτιδήποτε χρειαστείτε, εφόσον το επιθυμείτε.

Σε αυτό το φωτογραφικό σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τα παρακάτω θέματα.

  • Θα μάθουμε τεχνικές για το σωστό κάδρο.
  • Θα μάθουμε γιατί και πως χρησιμοποιούμε τα φίλτρα ND και PL.
  • Θα δούμε για πιο λόγο και πως κάνουμε focus stacking εικόνων.
  • Θα αναλύσουμε την επεξεργασία εικόνων σε Photoshop και Lightroom πάνω σε εικόνες που θα τραβήξουμε μαζί στο σεμινάριο.

Και φυσικά θα βιώσουμε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτό το υπέροχο μέρος.

Θα περπατήσουμε δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη και θα φωτογραφίσουμε 2 υπέροχα γεφύρια που βρίσκονται εκεί. Θα επισκεφτούμε το μοναδικό πέτρινο δάσος και την χαράδρα του Βίκου, που είναι η βαθύτερη χαράδρα του κόσμου. Θα σταθούμε στις Οβίρες (Κολυμπήθρες), ένα σύστημα από λίμνες σε μια μικρή χαράδρα, η οποία διατρέχεται από ένα ρυάκι και σκεπάζεται από πυκνή βλάστηση.

Και ακόμη θα απολαύσουμε υπέροχο φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες.
Θα γεμίσουν τα μάτια μας ομορφιά, η ψυχή μας όμορφα συναισθήματα και οι φωτογραφικές μας μηχανές εικόνες.

Μια φωτογραφική εμπειρία που πρέπει να την προσφέρετε στον εαυτό σας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ώρα που θα επισκεφτούμε την κάθε περιοχή είναι ευέλικτη και εξαρτάται από τον καιρό και το φως. Θα επισκεφτούμε όμως ολα τα μέρη που αναφέρονται στο πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο
Πύργοι του Πάπιγγου
● Γεφύρι Κλειδωνιάς
● Γεφύρι Αρίστης 
● Χαράδρα του Βίκου
● Πέτρινο Δάσος

Πρώτη Μέρα


Θα φύγουμε στις 6 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη. Από αυτούς που έρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας θα συναντηθούμε στις 10:00 στο χωριό Αρίστη. Γνωρίζουμε και λέμε γεια ο ένας στον άλλον. Την πρώτη μέρα θα φωτογραφίσουμε την γέφυρα της Αρίστης, τις Κολυμπήθρες και την περιοχή γύρω από το Πάπιγκο.
Μετά την απογευματινή μας φωτογράφιση θα πάμε σε μια τοπική ταβέρνα της επιλογής μας για δείπνο. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, απολαμβάνοντας υπέροχα φαγητά της τοπικής κουζίνας.

Image

Δεύτερη Μέρα


Το επόμενο πρωί θα επισκεφθούμε την όμορφη γέφυρα της Κλειδωνιάς για ανατολή. Πρόκειται για μια πανέμορφη γέφυρα και μαζί με τον ποταμό Βοϊδομάτη προσφέρουν μερικές μεγάλες ευκαιρίες φωτογραφίας. Μετά την φωτογράφιση της ανατολής επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για πρωινό. Θα έχουμε μια μικρή ανάπαυση πριν από το μάθημα της επεξεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας θα δούμε πώς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις εικόνες που δημιουργήσαμε  χρησιμοποιώντας το Lightroom και το Photoshop. Μετά την συνάντηση θα έχουμε γεύμα και στη συνέχεια θα φύγουμε για το φαράγγι του Βίκου και το πέτρινο δάσος για την τελευταία μας φωτογράφιση. Μόλις τελειώσουμε, θα πούμε τα αποχαιρετιστήρια μας και θα πάρουμε τον δρόμο επιστροφής για την Θεσσαλονίκη.

Image

Τιμή 140€

Σύνολο : €140 σε δίκλινο δωμάτιο με μπάνιο για 1 νύχτα. Μονόκλινο δωμάτιο, εφόσον το επιθυμείτε, χρεώνεται εξτρά.

Μονό Δωμάτιο : Αν θέλετε να μείνετε μόνοι σας σε δωμάτιο η επιβάρυνση είναι €50

Προκαταβολή Κράτησης : €50

Εξώφληση : 60 μέρες πριν την ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου

Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολο, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση

Φωτογραφικές Ικανότητες: Όλα τα επίπεδα, αρχάριοι, πρωχωρημένοι, επαγγελματίες

Αριθμός Ατόμων : 14 μέγιστος

Τι Περιλαμβάνεται

Διαμονή, 1 νύχτα σε ξενοδοχείο 3/4 αστέρων

Μεταφορά από και προς Θεσσαλονίκη και ανάμεσα στις τοποθεσίες του Workshop

Γεύματα: Πρωινό

Οδηγίες στα φωτογραφικά σημεία

Καθοδήγηση και εκπαίδευση σε φωτογραφικά θέματα

Μάθημα επεξεργασίας σε Lightroom και Photoshop

Τι Δεν περιλαμβάνεται

Πτήσεις : Από και πρός το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Ιατρική και Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Μεσημεριανό, δείπνο, σνακ, αναψυκτικά και άλλες προσωπικές αγορές

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα φωτογραφικά μας workshops, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!