Τζουμέρκα τον Ιούλιο

Σαν προστατευμένες φωλιές διάσπαρτες στα Αθαμανικά Όρη, στην περιοχή της Κεντρικής Πίνδου, τα 47 Τζουμερκοχώρια μοιράζονται ανάμεσα στους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας. Σε αυτόν τον ορεινό τόπο, μεταξύ του Άραχθου στα δυτικά και του Αχελώου στα ανατολικά, θα συναντήσετε τοπία αυθεντικής φυσικής ομορφιάς διανθισμένα με σημαντικά μνημεία.
Τεχνητές λίμνες, σπήλαια, μοναστήρια κρυμμένα στους βράχους, επιβλητικά φαράγγια και γυμνές, άγριες κορυφές συντελούν ώστε τα Τζουμέρκα να αποτελούν έναν φωτογραφικό παράδεισο, οποιαδήποτε εποχή και να τα επισκεφτεί κάποιος.

Image

Τοποθεσία:

Ελλάδα

Image

Κόστος:

200 ¤

Image

Ημερομηνία:

24-26 Ιουλίου 2020

Image

Δυσκολία:

Μεσσαία

Μέτρια πεζοπορία ανά ημέρα,
άνιση γη, αλπικό περιβάλλον

Image

Επαγγ. Φωτογράφοι:

George Avgerinos

Stelios Avgerinos

George Soumelidis 

Image

Διαθεσιμότητα:

Θέσεις διαθέσιμες

Μέγιστο 20 άτομα

Πρόγραμμα

Θα διατηρήσουμε το πρόγραμμα μας όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο για να εκμεταλευτούμε καλύτερο τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες φωτός κάθε μέρα. Ωστόσο, θα φροντίσουμε να καλύψουμε όλες τις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω κατά τη διάρκεια του workshop μας.

Καταφύγιο Μελισσουργών
● Μονή Κηπίνας
● Καλαρρύτες
● Κουιάσα
● Καταφύγιο Πραμάντων 

Image
Image
Image

Μέρα 1 (Ιούλιος 24)


Θα ξεκινήσουμε από την Θεσσαλονίκη στις 09:00 το πρωί με πρώτο προορισμό μας την Βέροια όπου θα βρεθούμε με το υπόλοιπο γκρουπ. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, για τις απαραίτητες γνωριμίες, θα αναχωρίσουμε από την Βέροια στις 10:30.  Στις 12:30 περίπου θα συναντηθούμε στα Γιάννενα (για όσους είναι από την περιοχή) και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας και υπολογίζουμε να είμαστε εκεί περίπου στις14:00. Στις 15:00 – 16:30 θα έχουμε το πρώτο μας γεύμα με γεύσεις από την υπέροχη τοπική κουζίνα.
Μετά από λίγη ξεκούραση στα δωμάτια μας στις 18:00 – 20:30 θα έχουμε ένα θεωρητικό μάθημα για τις τεχνικές που χρησιμοποιούμαι στις νυχτερινές φωτογραφίες (Milky Way – Startrails). Και τέλος στις 21:00 θα εφαρμόσουμε όσα μάθαμε, στην πρώτη μας νυχτερινή φωτογράφιση στο καταφύγιο των Μελισσουργών.

Μέρα 2


Ξεκινάμε την δύτερη μέρα μας με πρωινό στις 08:00 – 09:00. Στην συνέχεια στις 10:00 – 13:30 θα έχουμε το πρώτο μάθημα επεξεργασίας φωτογραφιών. Θα αναλύσουμε τις ιδιαίτερες τεχνικές που εφαρμόζουμε κατά την επεξεργασία των νυχτερινών εικόνων και θα μιλήσουμε για την χρήση των φίλτρων ND, GND, CPL και τις τεχνικές  Focus Stacking & Light painting.  
Στην συνέχεια ξεκινάμε την διαδρομή μας για Καλαρρύτες με ενδιάμεση στάση στην γραφική Μονή Κηπίνας, στις 14:00 περίπου. Στις 15:00 – 17:00 θα είμαστε στους Καλαρρύτες για βόλτα και γεύμα και στις 17:30 – 19:30 θα μεταβούμε στην Κουιάσα για φωτογράφιση, με την χρήση φίλτρων ND.  Στις 20:00 περίπου θα είμαστε στο ξενοδοχείο όπου θα ξεκουραστούμε μέχρι τις 21:00 για να φύγουμε για την νυχτερινή μας φωτογράφιση στο καταφύγιο Πραμάντων.

Μέρα 3 (Ιούλιος 26)


Αυτή είναι η τελευταία μας μέρα, οπότε παίρνουμε πρωινό στο ξενοδοχείο στις 08:00 με 09:00. Μετά από ένα μικρό διάλλειμα στις 10:00 με 14:30 θα έχουμε το τελευταίο μάθημα επεξεργασίας στο Photoshop, σχετικά με τις τεχνικές Focus Stacking και Light painting – Milky Way. Στις 15:00 θα έχουμε το τελευταίο γεύμα μας, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να μοιραστούμε τι εντυπώσεις μας από το workshop, με συντροφιά το εκλεκτό φαγητό της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση του γεύματος θα αποχαιρετιστούμε και θα ξεκινήσουμε την επιστροφή μας. 

Image
Image

Τι περιλαμβάνεται

Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων

Μεταφορά μεταξύ των τοποθεσιών στην διάρκεια του workshop

Γεύματα: Πρωινό

Μετάβαση σε τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς για φωτογραφία

Οδηγίες επιτόπου από 3 επαγγελματίες φωτογράφους τοπίου

Μάθημα επεξεργασίας εικόνων στο Lightroom και στο Photoshop

Τι δεν περιλαμβάνεται

Μεσημεριανό, σνακ, ποτά και άλλες προσωπικές αγορές. Ταξιδιωτική ιατρική και ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού (προαιρετικά, αλλά συνιστάται). Οτιδήποτε δεν αναφέρεται συγκεκριμένα ως συμπεριλαμβανόμενο.

Όροι Πληρωμής

Η συνολική τιμή του workshop είναι 200​​€ σε δίκλινο δωμάτιο (με κοινό μπάνιο) για 3 ημέρες (2 διανυκτερεύσεις). Εάν θέλετε να μείνετε σε μονόκλινο δωμάτιο, το επιπλέον κόστος είναι 100€. Μπορείτε να πληρώσετε όλο το ποσό προκαταβολικά ή μόνο την προκαταβολή των 70€ που θα εξασφαλίσει τη θέση σας στο workshop. Το υπόλοιπο των 130€ θα καταβληθεί στην διάρκεια του σεμιναρίου. Εάν επιθυμείτε να μείνετε σε δικό σας κατάλυμα το κόστος του workshop είναι 140€. Ισχύουν όλοι οι τυπικοί όροι και προϋποθέσεις.

Το Workshop έχει ολοκληρωθεί.

Γράψτε μια αξιολόγηση για αυτό, εάν συμμετείχατε.